18, d’octubre 2022 11:28
- La nova màquina facilitarà la tasca de neteja dels embornals i se suma a l’escombradora que el Centre va adquirir a principis d’estiu.
La brigada de neteja del Centre Especial de Treball El Puig disposa d’una nova eina per a realitzar les tasques de neteja dels embornals. La nova hidronetejadora facilitarà el manteniment d’aquests espais que se solen embrutir amb fulles i sorra impedint que les aigües plujanes puguin ser engolides.
A principis d’estiu El Puig va adquirir una nova escombradora per donar resposta a la demanda creixent dels municipis de la comarca per disposar d’aquesta màquina. La nova escombradora, a diferència de l’anterior, és d’arrossegament fet que permet l’absorció de petites branques, més enllà de les fulles i de les restes de sorra i terra. Actualment, aquesta escombradora fa la neteja viària a Palol de Revardit, Cornellà del Terri, Porqueres, Serinyà, Fontcoberta i Camós. També el Consorci de l’Estany en fa ús.
Per altra banda, per completar les tasques de la brigada de neteja de carrers, aquesta passada setmana el Centre Especial de Treball El Puig compta amb una nova hidronetejadora a pressió. Amb aquesta màquina es facilita el manteniment i neteja dels embornals dels municipis abans esmentats. Es tracta d’un remolc que es pot enganxar a qualsevol vehicle en el que hi ha una mànega a pressió de 20 metres i a la que s’hi poden enganxar dos tipus de pistoles diferents. El remolc també disposa d’un tub per xuclar la brutícia que s’acumula als embornals, així com d’una ‘rata’ en cas que hi hagi un petit embús en un de les tubs.
A la hidronetejadora adquirida també se li volen donar altres usos com per exemple la neteja de mobiliari urbà i, en aquest sentit, ja se n’han fet proves a Cornellà del Terri, Porqueres i Banyoles, aquest últim amb la neteja dels recs, amb molts bons resultats.
A l’adquisició recent d’aquestes dues màquines se li han de sumar les desbrossadores i la resta d’eines que s’utilitzen per a fer les tasques de manteniment i neteja viària. Aquestes tasques les duen a terme dos equips formats per un total de cinc persones, en els que hi ha dos usuaris del Centre Especial de Treball.